Dobja fel az ivási szokásait színes kevert italokkal

Dobja fel az ivási szokásait színes kevert italokkal

Kezdődik a nyár. A medencénél töltött napsütéses órák és a vidám kerti partik közben frissítő italokra van szükség, amelyek energiával töltenek fel bennünket. Minél színesebb, annál szebb. Szívószállal, kis esernyővel és jéggel tálalva. Mi pontosan így szeretjük. Figyeljen oda a megfelelő folyadékfogyasztásra, és készítse elő a legjobb hűtött italok receptjeit, amelyek egyedülálló hangulatot kölcsönöznek a vakációnak és a kikapcsolódásnak. Önnek melyik a kedvence?

 

Az ivási rendszer gyermekeknél

 

Fontos a megfelelő folyadékbevitel

Miközben a kedvenc nyári italunkat keverjük, nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a megfelelő folyadékbevitel valóban elengedhetetlen. Főleg a meleg időben, ami a szórakozás és a kikapcsolódás mellett hátulütőket is hoz magával. Ez különösen igaz a magas hőmérsékletre, amely nem tesz jót az emberi szervezetnek, mivel hajlamos gyorsan legyengülni. Ezért a rendszeres folyadékbevitel elengedhetetlen, és nem szabad elhanyagolni. Ellenkező esetben könnyen kiszáradthatunk, ami számos kellemetlen tünettel jár.

 

Alkoholfogyasztás nyáron

 

A legjobb a tiszta víz

A tiszta víz egy értékes ajándék, amely nélkül nem léteznénk. Ez csillapítja a legjobban a szomjúságot, egészséges, és a szervezetnek egyszerűen szüksége van rá. Ha meleg időben strandolunk, kirándulunk, vagy különféle fizikai tevékenységet végzünk, egy palack víznek mindig kéznél kell lennie. Mit szólna ahhoz, ha az elegáns és praktikus CRYSTAL palackban élvezné a felfrissülést, ami ráadásul a környezetet is kíméli?

 

A kevert italok története

 

A kevert italoknak is van története

Az édes és ízletes italok nem csak a modern idők vagy az első diszkók találmányai. Az első ilyen italt már az ókorban és fogyasztották, amikor az emberek különféle összetevők hozzáadásával próbálták javítani az italok, a sörök vagy borok ízét. Az első kevert italok, amelyek a 17. században kezdtek megjelenni, a bor, a gyümölcs és a fűszerek egyszerű keverékei voltak. Nem feledkeztek meg a stílusos, nagy tartályokban vagy tálakban történő tálalásról sem, ahonnan közvetlenül a díszes talpas poharakba kanalazták.

 

Vegyes italok bulikra és ünnepségekre

 

Egy ital, amit még senki nem kóstolt

És hol máshol jöhettek volna létre az első koktélreceptek, mint Amerikában? Az amerikai szesztilalom idején virágoztak. A 20. század elején egyre jobban elterjedtek Európában is – különösen olyan nagyvárosokban, mint Párizs és London. Az első koktélbárokat 1913-ban alapították. A cél egyszerű volt: vonzani a vásárlókat, és olyan friss és modern italokat kínálni számukra, amelyet korábban senki sem ismert.

Fokozatosan elkezdtek terjedni a különféle receptek, az elkészítési folyamatok és az új alapanyagok. A Nemzetközi Pultosok Egyesülete (IBA) 1951-es megalakulása után egységesítették a kevert italok elkészítési folyamatát és felszolgálását, így a vendégek a világ minden pontján megrendelhették ugyan azt az italt azonos néven. Így kezdődött hát a koktélok története, amelyek a mai napig rendkívül népszerűek.

 

Coctail

 

Minden lehetséges íz

A koktélok ma már egyetlen kerti partiról, diszkóról, ünnepségről vagy esküvőről sem hiányoznak. Színükkel, formájukkal, ízükkel és intenzitásukkal a legvadabb ötleteket is képesek megvalósítani. Ügyes baristák szerte a világon azon versengenek, hogy ki képes elkészíti a legjobb vagy legeredetibb italt. A legjobb az egészben, hogy mindenki számára megfelelő, mert különféle variációkat készíthetünk alkohollal vagy anélkül.

 

Vegyes italok

 

Készítsen velünk finom italokat egy nyári partira vagy ünnepségre. 

 

Egy nyári teraszról sem hiányozhat a népszerű kubai ital, a Cuba libre!

Az alábbiakra lesz szükségünk:
50 ml fehér Havana rum
200 ml Coca Cola
1 lime
Jég

Így készítsük:
Töltse meg a poharat jéggel. Öntse bele a kifacsart lime felét, majd a rumot és a kólát, és keverje össze az egészet. Egy lime szelettel díszítve tálalja. Csin-csin!

 

Szereti a kávé és az italok kominációját? Akkor mindenképpen próbálja ki a hűsítő és finom Espresso tonikot!

Az alábbiakra lesz szükségünk: 
1 eszpresszó (ha szereti az erősebb kávét, nyugodtan használhatja például az ún. doppio-t két adag kávéval)
200 ml tonik
Lime és jég

Hogyan készítsük el az italt?
A kávéfőzőben elkészítünk egy kis eszpresszót vagy a fent említett doppiót, és hagyjuk kicsit kihűlni. Ezután jeget teszünk egy üvegpohárba, és nagyjából a háromnegyedébe tonikot öntünk. Fogunk egy kanalat, és az eszpresszót rajta keresztül beleöntjük az italba. Készen is van, kóstolja csak meg!

 

Igyál a partin

 

Mit szólna az egyik legegyszerűbb koktélhoz, ami nem más, mint a Mimosa?

Az alábbiakra lesz szükségünk: 
75 ml narancslé
75 ml prosecco 
jég

A folyamat egyszerű
Először hűtse le a poharat jéggel. A szintén lehűtött prosecco-t öntse egy pezsgőspohárba, majd öntsön rá hideg – lehetőleg friss – narancslevet. Az italt azonnal felszolgálhatja.

A gyönyörű italokat ízletesen kell tálalni. Mindent, amire szüksége lehet a kevert frissítők vagy a hagyományos, bevált italok felszolgálásához, megtalál a https://www.kondela.hu oldalon.