Divatosan és kedvezően kint is!

Divatosan és kedvezően kint is!

A nyárral együtt érkezik a szabadban, a családdal, barátokkal vagy háziállatokkal töltött idő. Azok a szerencsések, akik saját terasszal rendelkeznek, biztosan nem bírnak betelni annak előnyeivel a hosszú napsütéses napokon. Energiával és D-vitaminnal feltöltődni, és a saját kis királyságunkban pihenni. Mi lehetne ennél jobb? És tudja, hogy mikor a legalkalmasabb az idő berendezés vásárlására, valamint a terasz fejlesztésére? Merítsen ihletet a lehető legkedvezőbb berendezésekből.

 

A terasz berendezése

 

A hely ajándék

Legyen szó a béke oázisának létrehozásáról, egy kis otthoni irodáról vagy egy grillező sarokról, saját kertje vagy terasza apró ajándék. Ami ezeket a tereket különlegessé teszi, az nem más, mint a berendezés. Bár igaz, hogy nem mindig könnyű eltalálni a megfelelő pillanatot, amikor a legelőnyösebb berendezéseket vásárolni, itt is van megfelelő megoldás.

Remek és jól átgondolt taktika az akciók és leárazások idején történő vásárlás, amit a közelgő meleg időszak kínál. Nemcsak a pénztárcája fogja megköszönni, hanem a hozzátartozói is, akik Önhöz hasonlóan értékelni fogják a különféle berendezések előnyös és minőségi vásárlását.

 

Kerti bútor

 

Nappali a kék ég alatt

Mindent, ami a teraszon vagy a kertben fog zajlani, Ön irányít! A megfelelő kerti bútor kiválasztása remek kezdet. És miért ne hozhatna létre egy kis nappalit kint is? A napsütéses időszakban mindenképp megéri a pénzét egy minőségi és kényelmes kerti ülőgarnitúrába fektetni, ami a tér domináns elemévé válik.

Ugyanis nemcsak nyáron, hanem a meleg őszi napokon vagy kora tavasszal is élvezheti a kényelmét. Fontos átgondolni és lemérni, hogy milyen bútorok illenének a kertünkbe. Manapság már egy nagy tágas kertet és egy kis hangulatos teraszt is játékosan és tökéletesen berendezhetünk.

 

Barbecue a kertben

 

Zónák szerinti elrendezés

Ha igazán nagy terasszal rendelkezik, több zónára vagy részre oszthatja. Ugyanúgy, ahogy a bútorok a házban vannak elhelyezve. A terasz így annak érdekes kiterjesztésévé válhat. Néha meglehetősen nehéz egy nagyobb teret berendezni. Ügyeljen arra, hogy a terasz ne váljon túl zsúfolttá, vagy éppen ellenkezőleg, csaknem üressé.

Ennek elkerülése érdekében jelöljön ki egy pihenő részt, egy étkezőt vagy egy helyet, ahol a gyermekei játszhatnak. Így egy olyan tervet hozhat létre, amelyben észszerűen elhelyezheti a bútorokat, és nem pazarol majd pénzt olyan termékekre, amelyek egyszerűen nem illenek a térbe.

 

Kerti székek

 

Egyszerűen és olcsón

A kiegészítők, bútorok kiválasztásánál célszerű minden érzékszervünket bevonni, és tájékozódni, hogy melyik oldalon található a kert vagy a terasz. Árnyékolt, esőtől védett, vagy ki van téve az időjárás viszontagságainak? Ezeknek a tulajdonságoknak kell meghatározniuk, hogy melyik anyagot válasszuk. A kerti székek nem hiányozhatnak a megfelelő nyári berendezésből – legyen az természetes, műanyag vagy rattan.

Egy kisebb terasz vagy kert nagyon egyszerűen és olcsón berendezhető. A központi rész itt lehet például egy domináns kerti asztal, amelyre elhelyezheti a kávéját, magazinját vagy egy pohár bort. A fotelek szerepét játékosan helyettesíthetik például a padlópárnák vagy a praktikus kültéri babzsákok.

 

Függesztett székek

 

A lusta délutánokhoz

A függőfotelek kétségtelenül a modern teraszok és kertek szerves részei. Kényelmüket a szokatlan felépítés garantálja, ami a szék és a hintaszék kombinációja. A kellemes kikapcsolódást a puha párnák teszik teljessé, melyek tökéletes kényelmet biztosítanak. Ha van elég helye, és nem fél kísérletezni, bátran választhat egy függőágyat is. 

 

Egy hely, ahol a kényelem uralkodik

Ahhoz, hogy a kültéri tereket különlegessé tegye és megfelelően kiegészítse, tökéletes megoldást jelentenek a virágcserepek. Könnyedén feloszthatja velük a teraszt, és készíthet belőlük egy egyszerű és természetes paravánt. Ez használható a jobb elosztás érdekében, például létrehozhat egy étkező részt, ahol az időt grillezéssel tölti majd, és fogadhatja itt a vendégeket is, akiket lenyűgöznek majd a gyönyörű színes virágok. Ezenkívül, ha nem tetszik majd a virágtartók elhelyezkedése, egyszerűen áthelyezheti őket máshová. Használhat azonban bármit, ami körülveszi Önt – kerítéseket, oszlopokat vagy fákat.

 

Pezsgőfürdő a teraszon

 

Luxust idéző kényelem

Szinte minden kertben tökéletes kiegészítő lehet egy jakuzzi. Neki köszönhetően bármikor élvezheti a luxus érzését anélkül, hogy drága nyaralásra kellene utaznia a tengerhez vagy egy gyógyfürdőbe. Egy ésszerű befektetés a megfelelő pezsgőfürdőbe ideális megoldás a jótékony pihenésre és az otthoni kényelemre.

 

Terasz dekoráció

 

Dobja fel a hangulatot

Játsszon a díszítő elemekkel, és tegye tökéletessé a kültéri környezetet. Mert a legnagyobb titok a részletekben rejlik. A takarók és párnák a berendezés elengedhetetlen részei, és növelik a vizuális élményt. A fények pedig minden térnek varázslatos hangulatot kölcsönöznek. De felejtse el a kirívó központi világítást, amely tönkreteszi a kellemes hangulatot.

 

TIPPÜNK – Helyettesítse például fényfüggönyökkel vagy gyertyákkal, amelyeket elegáns gyertyatartókba vagy lámpásokba helyezhet. Így kellemesen kidíszítheti a teret, és akár többszáz forintot is megtakaríthat, amelyet más berendezésekre költhet.