Azok, akik várják a karácsonyt, ezt a 9 dolgot teszik – Ön is közéjük tartozik?

Azok, akik várják a karácsonyt, ezt a 9 dolgot teszik – Ön is közéjük tartozik?

Ki sem látszik a munkából, a magas árak miatt feszültnek érzi magát, a hólapátolás helyett pedig az esernyőt kell elővenni, amit már százszor kifordított a szél. Nem csoda, hogy az ablakokban villogó rénszarvasoktól semmivel sem lesz jobb a kedve, és hogy az az érzése, hogy idén megint mindenki túl korán kezdett el a karácsonyra készülődni. Az igazság azonban az, hogy a december és az év legszebb ünnepe már tényleg csak néhány hétre van. És hogy tényleg az év legszebb ünnepe lehessen, hozunk Önnek pár trükköt, amelyekkel még az első adventi gyertya meggyújtása előtt karácsonyi hangulatba kerülhet.

1. Portörlő a kézbe, karácsonyi dalok a lejátszóba
 

A hőmérséklet folyamatosan csökken, Önnek még sincs karácsonyi hangulata? A karácsonyi hangulathoz vezető első lépés a takarítás. Meglátja majd, a tiszta és esztétikus környezet igazi balzsam a lélekre a karácsony előtti rohanás közepette.
Nem kell tisztaságmániásnak lennie ahhoz, hogy Ön is élvezhesse a karácsonyi takarítást. Felejtse el a sietős szombati kínszenvedést a porszívóval és a portörlővel. Most lassítson le, és szánjon mindenre elég időt. Csak azzal foglalkozzon, ami a legfontosabb az ön számára. Rendbe teheti a gardróbját, megszabadulhat a régi díszektől, rendszerezheti a könyveket a polcon vagy az íróasztalon, és ellenőrizheti, hogy a fürdőszobában vagy a konyhában vannak-e lejárt szavatosságú termékek.

Tippünk: A tárolódobozokban és kosarakban minden apróságnak, legyen az kicsi vagy nagy, meglesz a saját helye. Kínálatunkban Ön is biztosan talál egyet, amely pontosan illeszkedik otthona belső terébe.

Minden karácsonyi nagytakarítás fontos része a zene. Ezért ne felejtse el bekapcsolni a legjobb karácsonyi dalok lejátszási listáját. Ez az apró részlet garantáltan növeli a karácsony előtti takarításhoz való hangulatát.

2. Csinálja azt, amit a boltok


Még egy darabig a háznál maradunk. Csinálja úgy, mint a bevásárlóközpontok – Halloween után cserélje le az összes őszi dekorációt karácsonyi díszítésre. Így nyugodtan élvezheti a karácsonyi hangulatot, mielőtt még kitör az igazi decemberi őrület. Díszítse otthonát karácsonyi szalvétákkal, gyertyákkal, mécsesekkel és egyéb dekorációkkal. A mű karácsonyfák széles választékának köszönhetően Ön már azelőtt felállíthatja a sajátját, mielőtt Holle anyó először megrázná a párnát. Ne feledkezzen meg arról a munkaterületről sem, ahol a legtöbb idejét tölti. Vigye magával az irodába az aranyos kis karácsonyi bögréjét, amelynek köszönhetően Ön és az egész csapat karácsonyi hangulatba kerül.

Tippünk: Idén is trendik az eredeti, kézzel készített dekorációk. Egyszerű karácsonyi poharakból pillanatok alatt készíthet stílusos díszeket, akárcsak egy magazinban – a poharakat különféle karácsonyi fényekkel, aszalt gyümölccsel, tobozokkal, faágakkal vagy gyertyával töltheti meg. Engedje szabadjára a fantáziáját, és teremtsen varázslatos hangulatot bármivel, ami eszébe jut.


 

 

karácsonyi poharak, díszek Téli motívumú átlátszó poharak, 4 db-os készlet

 

3. Vegye elő a csúnya pulóverét

Ha otthonát már karácsonyi hangulatba öltöztette, most Önön a sor! Bárki, aki viselte már valaha a csúnya karácsonyi pulóverét, 100%-ban egyetért – a viselés öröme felülmúlhatatlan. Az ilyen ruhadarabok viselésének népszerűsége olyannyira elterjedt az Egyesült Államokban, hogy kiérdemelte a saját nemzeti napját is - a Csúnya pulóverek napját. (Minden évben december 3. vasárnapján ünneplik). Vegye fel kedvencét a munkába vagy az iskolába, viselje a karácsonyi vásárokon, vagy csak bújjon bele otthon.

karácsonyi pulóverek, karácsonyi pár

 

4. Látogasson el a karácsonyi vásárra

Ha azonnali szeretne feltöltődni egy kis karácsonyi hangulattal, látogasson el a helyi karácsonyi vásárokra – már megvan hozzá a megfelelő ruhadarabja :). A nyüzsgés és a nyugalom szokatlan kombinációjával találkozhat ezeken a helyeken. Láthat képzett mesterembereket, találkozhat régi ismerősökkel, és megkóstolhatja a karácsonyi káposztát. A karácsonyi vásároknak megvan a maguk varázsa, amellyel minden látogatót elkábítanak.

Tippünk: Tudta, hogy csak Nagy-Britanniában évente 300 millió műanyag pohár fogy el karácsonykor? Korlátozza az egyszer használatos műanyagok használatát, és kérje a karácsonyi puncsot a saját bögréjébe. Vigye magával a boroszilikát üvegből készült bögrék egyikét, amelyek ultrakönnyűek, és a fedőnek köszönhetően tovább melegen tartják az italt.
 

 

nők a karácsonyi vásáron

 

5. Legyen kicsit old-school – írjon képeslapokat

A képeslapok és levelek a XX. században élték aranykorukat. 2013 és 2017 között azonban a levélküldemények, köztük a képeslapok száma 8 millió darabbal csökkent. Végül is könnyebb SMS-eket küldeni minden közeli személynek. Valljuk be azonban, hogy az interneten található versek tucatja sem okoz olyan örömöt, mint egy kézzel írt és elküldött képeslap. Sétáljon el a postára, és lepje meg barátait és családját. Ráadásul a karácsonyi képeslapküldésnek van egy nagy előnye is – szenteste nem kell azon gondolkodnia, hogy küldött-e már mindenkinek SMS-t. Megkönnyebbülés, nem igaz?

Tippünk: A karácsony előtti időszakban mintha csak kiszakadt volna egy zsák teli jótékonysági képeslapokkal. Ha már a karácsonyi vásáron nézelődik, nézzen körül a jótékonysági bódéban is. Az ilyen képeslapok megvásárlásával segít a rászorulóknak, és egyúttal a szeretteinek is kedveskedik.  

6. Varázsoljon karácsonyi illatot a lakásba

Számos tanulmány megerősítette, hogy a szaglás sokkal erősebben képes emlékeket kiváltani, mint a látás vagy a hallás. A parfüm illata egy szeretett személyre emlékeztethet, a csokis puding illata a gyerekkorba repít vissza. Na és milyen illatokról jut eszünkbe a karácsony? Gyújtson meg egy édes, alma és fahéj illatú gyertyát, készítsen egy fazék ünnepi puncsot, vagy öntsön egy tálba szárított narancsot szegfűszeggel.

 

karácsonyi puncsos tál Üvegtálak Ranak, 2 db-os készlet

 

7. Szervezzen karácsonyi partit

A szeretteinkkel töltött idő az egyik fő oka annak, amiért a legtöbben már alig várjuk a karácsonyt. Egy 2014-es felmérésben az amerikaiak több mint 60%-a azt mondta, hogy leginkább azért várja a karácsonyt, mert a családjával és a barátaival töltheti az idejét. Nagy esély van tehát arra, hogy egy karácsony előtti összejövetel megszervezésével igazán boldoggá teszi majd a szeretteit. Készítsen forralt bort, kapcsoljon be karácsonyi zenét, lógassa fel a karácsonyi díszeket a lakásban, és cserélje ki a hagyományos borospoharakat és csészéket karácsonyi témájúra. Meglátja, ezzel az apró eseménnyel nemcsak önmagát, hanem minden vendéget sikerül karácsony hangulatba hoznia.

Tippünk: A karácsonyi bulin süthetnek közösen karácsonyi finomságokat, vagy akár mézeskalácsokat is díszíthetnek. A gyerekek és felnőttek egyaránt jól szórakoznak majd ezzel a tevékenységgel. Javasoljuk, hogy a kidíszített mézeskalácsokat aranyos karácsonyi üvegedényekben tárolja egy szelet friss almával, így karácsonyig finom puhák maradnak.

karácsonyi poharak fedővel HAPPY DUO üvegpoharak fedővel és kanállal, 2db-os készlet, téli motívum

 

8. Gondoljon a kültérre is 


Mutassa meg a szomszédoknak is, hogy Önöknél már karácsony van! Nem kell az egész házat fényekkel borítani, mint ahogy Clark Griswold tette a Karácsonyi vakáció című amerikai vígjátékban. Hatalmas villanyszámla túlfizetés nélkül is hangulatossá teheti otthona külsőjét. Helyezzen pár lámpást a bejárati ajtó elé, cserélje le a kerti törpéket rénszarvasokra, és akasszon karácsonyi koszorút az ajtóra.

Tippünk: A Kondelában mi sem tudjuk elképzelni a telet és a karácsonyt fények nélkül. Ezért is kínálunk vásárlóinknak olyan villogó örömöket, amelyek működéséhez nem kell majd mélyen a zsebükbe nyúlniuk. Világítsa meg ablakait egy LED technológiás fényfüggönnyel. Előnye a nagy energiahatékonyság és a hosszú élettartam. A világító csillagokat, a szíveket vagy a harangokat választaná szívesebben?
 

Fehér lámpás POGOL Fehér lámpás POGOL , 43 cm

 

9. Írja meg az ajándéklistáját

Egy 2008-as amerikai tanulmány szerint egy átlagos amerikai sokkal több pénzt költ ajándékra saját maga számára, mint mások ajándékára – konkrétan 1714 dollárt a 146 dollárral szemben. De még érdekesebb volt az a megállapítás, hogy a boldogságérzetük lényegesen jobban összefügg a másoknak adott ajándékokkal. Ezért teljesen normális, ha már az ajándék kiválasztásakor átfut az agyunkon a gondolat, ahogyan szeretteink kibontják az ajándékokat, és hogy mennyire örülnek majd nekik. Írjon egy listát azokról a dolgokról, amelyeket ajándékozni szeretne a szeretteinek. Így felkészülhet az év legnagyobb Black Friday akcióira, és előre beoszthatja a kiadásaidat.

Tippünk: Karácsonyi útmutatónkkal gyorsabban ki tudja választani a megfelelő ajándékokat, mint ahogy kimondaná: „Boldog karácsonyt”. Nézze meg az egyes kategóriáinkat, ahol ideális ajándékokat talál férfiak, nők, gyerekek vagy akár a nagyszülők számára.