A 6 legjobb kandalló tartozék, amely fokozza a kandalló hatékonyságát és biztonságát

A 6 legjobb kandalló tartozék, amely fokozza a kandalló hatékonyságát és biztonságát

A kandalló nemcsak egy meleg és hangulatos hely az otthonunkban, de a hideg hónapokban fontos hőforrás is lehet. Ahhoz azonban, hogy kandallója a lehető legjobban működhessen, számos olyan kiegészítőt beszerezhet, amelyek növelik a hatékonyságát és hozzájárulnak a nagyobb biztonsághoz használat közben. Olvassa el blogunkat, és győződjön meg róla, hogy egyetlen kandalló tartozék sem hiányzik az otthonából.


Kandalló ventilátor

Használja ki a kandalló hőjét és fűtse be vele az egész nappalit! A kandalló ventilátor, más néven meleg levegő ventilátor segít a meleg levegő hatékonyabb elosztásában a helyiségben, így pénzt takaríthat meg a fűtésen, és teljes mértékben kihasználhatja a kandallóban lévő tüzelőanyagot.


Kandalló paraván

A kandalló körüli biztonsághoz alapvető kiegészítő a kandalló paraván. Amellett, hogy megvédi a padlót vagy a szőnyeget a tűztől vagy a forró szén okozta károsodásoktól, akadályként szolgál a gyermekek számára, akik veszélyesen közel kerülhetnek a tűzhöz. Kínálatunkban megtalálja a kovácsoltvasból készült KAIRA kandalló paravánt. Három részből áll - egy központi rögzített részből és két oldalsó szárnyból, amelyeket a kandalló méretéhez igazíthat.

Kandalló paraván, KAIRA


Hőcserélő a kandallóhoz

Már említettük, hogy a kandalló hőjét felhasználhatja az egész helyiség kifűtésére. A kandallóhoz tartozó hőcserélőnek köszönhetően azonban a kandallóban égő tüzelőanyag hőjét az egész házba eljuttathatja. Ez a tartozék növeli a kandallója hatékonyságát, és energiát takarít meg.


Kandalló szerszámok

A kandallóban izzó fára oda kell figyelni. Ezért nem szabad elfeledkezni a kandalló szerszámokról sem. Fontos, hogy a kandalló tartozékok között szerepeljen fogó, amivel szükség szerint tologathatja a kandallóban lévő fahasábokat, valamint egy lapát és seprű, amit a kandalló és hamut tisztításakor fog használni. Megfelelő karbantartás mellett a kandallója romantikus tűzzel jutalmazza meg, felesleges füst nélkül, és hosszú élettartammal.

Kandalló szerszámok


Hőmérő a kandallóhoz

Még akkor is, ha ez első pillantásra feleslegesnek tűnik, - hiszen ha jön belőle a hő, akkor minden rendben van - figyelni kell a kandalló hőmérsékletére. Minden kandallónak megvannak a saját hőmérsékleti határértékei, amelyek túllépése repedést vagy egyéb károsodást okozhat. Az indokolatlanul magas hőmérséklet miatt a szennyeződések rátapadhatnak az üvegre, ami megnehezíti a tisztítást.


Kosarak és állványok tűzifához

Egyetlen kandalló sem teljes kosár vagy fatároló állvány nélkül. Kartondoboz helyett fektessen be egy minőségi kovácsoltvas állványba. A kosarak és állványok nemcsak biztonságosabbak és praktikusabbak, hanem esztétikai funkciót is ellátnak, és kiegészítik a kandalló körüli általános hangulatot.


Ezekkel a tartozékokkal biztos lehet benne, hogy fokozni fogja kandallója hatékonyságát és biztonságát. A kandalló paraván, hőmérő, fakosarak és egyéb kandalló tartozékok azért vannak itt, hogy kényelmesen és biztonságban érezhesse magát a kandallója mellett. A Kondela kiváló minőségű kiegészítőivel még kényelmesebben és gazdaságosabban élvezheti a téli estéket.