5 egyszerű recept húsvétra: Édes és sós finomságok a locsolóknak

5 egyszerű recept húsvétra: Édes és sós finomságok a locsolóknak

Az ünnepek szorosan összefonódnak az étkezésekkel. Ez kétszeresen is igaz húsvétkor. Ha olyan új és érdekes recepteket keres, amelyeket a vendégei imádni fognak, itt van 5 egyszerű, de nagyszerű ötlet az édes és sós húsvéti finomságokhoz. Készítsen gyorsan juhtúrós kalácsot vagy könnyű bögrés süteményt! Ezeket az ételeket bárki képes elkészíteni.
 

húsvéti töltelék

 

Húsvéti sült töltelék darált hússal

Hozzávalók:

500 g sertéshús (lapocka)
5 régebbi kifli
7 tojás
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kápia paprika
friss petrezselyem
prézli

őrölt feketebors
olaj vagy disznózsír


Elkészítés:

Először ledaráljuk a húst egy elektromos darálóban. A kifliket, a hagymát és a kápiát feldaraboljuk kockákra. A fokhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk.

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és hozzáadjuk a hagymát. Addig pároljuk, amíg üvegessé, áttetszővé nem válik, majd hozzáadjuk a fokhagymát. A tojásokat sóval, borssal felverjük egy tálban, és ráöntjük a felvágott kiflire.

Hagyjuk átázni, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a fokhagymás pirított hagymát és az apróra vágott kápiát. Alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a nyers darált húst, majd újra összekeverjük.

A formát kikenjük zsírral, megszórjuk prézlivel, majd hozzáadjuk a húsos keveréket. 180 °C-on körülbelül 45-50 percig sütjük.

Próbálja ki, milyen húst darálni a KANTE-ban:
 

 

Bögrés Nesquik torta almával

Hozzávalók:

3 db alma
1 bögre Nesquik kakaópor
2 EK holland kakaó
1 bögre sima liszt
1 bögre tej
1 tojás
¼ hideg tej
½ bögre olvasztott vaj
½ kristálycukor

Az öntetre:

150 g főzőcsokoládé
3 EK tejföl
1 bögre ribizli vagy csipkebogyó lekvár
 

Almás-kakaós kalács

 

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük az összes száraz hozzávalót: a nesquicket, az átszitált lisztet, a cukrot és a kakaót. Ezután beleöntjük az összes "nedves" hozzávalót: a tejet, a tojást, az olvasztott vajat és a kávét. Mindent alaposan összekeverünk.

Az almát meghámozzuk, kivesszük a magházukat, felkockázzuk és a tésztához adjuk. Összekeverjük.

A tésztát egy 35 × 25 cm-es tepsire öntjük. 35 percig sütjük 180 °C-on.

A még forró süteményt megkenjük a lekvárral. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a tejfölt. Ha kihűlt a sütemény, bevonjuk  csokimázzal.
 

Egy nő tésztát készít sütéshez a konyhai robotgépben Konyhai robotgép MACEJKO

 

Juhtúrós kalács

Hozzávalók: 

350 g sima liszt
100 g juhtúró
100 g vaj
1 tojás
2 EK tej
1 TK sütőpor
1 TK só 

tojás a kalács tetejének megkenéséhez
szezámmag díszítésként 

Elkészítés:

Az összes hozzávalót összekeverjük és tésztává dolgozzuk. A kapott tésztát egy deszkára tesszük, kinyújtjuk és formák segítségével különféle húsvéti mintákat vágunk ki: tojást, madarat és hasonlókat.

Óvatosan egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, megkenjük a felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180°C-ra előmelegített sütőben kb 10 percig sütjük.
 

Harapnivalók különféle tálakban és tálcákon Kondela tálaló tálak

 

Kelt tésztás csigák medvehagymával

Hozzávalók:

½ kocka friss élesztő
300 ml tej
500 g sima liszt
1 csipet cukor
100 ml olaj
1 tojás
1,5 TK só

Töltelék: 
250 g vaj
1 csokor medvehagyma
70 g füstölt sajt

tojás a kalács tetejének megkenéséhez
szezámmag díszítésként 

Elkészítés:

Tejből és élesztőből kovászt készítünk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a csipet cukrot, az olajat, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadunk még egy tojást, és tésztát készítünk belőle, amit 45 percig kelesztünk.

Miután megkelt, nyújtsuk ki a tésztát minél vékonyabbra. A puha vajat összekeverjük az apróra vágott medvehagymával, és a tésztára kenjük. Megszórjuk reszelt füstölt sajttal. Ezután a tésztát feltekerjük. A tekercset háromszögekre vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és még 10 percig kelesztjük. Ezután megkenjük őket a felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, körülbelül 20 percig. A csigákat sütés közben figyelni kell.

Tészta feltekerése medvehagymás töltelékkel

 

Túrós kalács kelesztés nélkül

Hozzávalók: 

500 g sima liszt
½ TK só
2 EK cukor
1 csomag száraz élesztő (7g)
100 ml olaj
250 ml tej

Töltelék: 

500 g darabos túró
2 tojássárgája
1 TK citromhéj
2 csomag vaníliás cukor

tojás a kalács tetejének megkenéséhez
porcukor a szóráshoz
 

Kis morva kalácsok túróval

 

Elkészítés: 

Egy tálban összekeverjük az összes száraz hozzávalót: lisztet, sót, cukrot és élesztőt egy tálban. Hozzáadjuk az olajat és a tej felét.

Összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a maradék tejet. Kézzel kidolgozzuk a tésztát. A maradék tejből csak annyit öntünk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk, amely nem ragad.

A tésztát lisztezett deszkán kb 1 cm vastagra nyújtjuk és köröket szaggatunk belőle, amit óvatosan sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. 

A tölteléket úgy készítjük el, hogy a túrót összekeverjük a tojássárgájával, a cukorral és a reszelt citromhéjjal.

A körökön az ujjunkkal kis lyukakat készítünk, amibe beletesszük a sajtos tölteléket. A megtöltött köröket megkenjük tojással, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

Sütés után hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk porcukorral.
 

Ünnepi asztalteríték fehér, virágmintás porcelán étkészlettel GARIDA TYP 3, étkészlet, 57 db-os szett, porcelán