10 tipp – új fotel az otthonába

10 tipp – új fotel az otthonába

A nappali foteleket gyakran csupán eltúlzott luxusnak tartják. Különösen a kis panellakásokban jelent problémát, ugyanis nehezen lehet helyet találni neki. Akinek azonban maradt helye egy relaxációs fotel számára, az biztosan nem fog megbánni egy ilyen befektetést. Ideális társ pihenés közben, tökéletes partner a kedvenc zenéje hallgatásához, tévézéshez vagy olvasáshoz. Ezenkívül további ülőhelyet biztosít, ezért nagyon népszerű a nagy családok körében, valamint az olyan háztartásokban is, ahol gyakoriak a vendégek. Íme néhány tipp a megfelelő relaxációs fotel kiválasztásához, amely minden szempontból megfelel majd Önnek.

Füles fotel, barna szövet, CHARLOT Füles fotel CHARLOT

 

1. Füles TV fotel

A füles fotel nagyon egyszerűen felismerhető. A fej területénél elhelyezkedő oldalsó szárnyat nehéz nem észrevenni. A múltban az ilyen magas támlájú, "fülekkel" ellátott fotelnek az volt a célja, hogy fokozza a használója kényelmét, hogy melegségérzetet nyújtson és megvédje őt a hidegtől. Főként az idősebb emberek kedvelték, akik délutánonként szívesen szundikálnak. Manapság azonban ezeket a fotelok a fiatalok körében is elterjedtek. A füles TV fotelek modern kivitelben, díszítő elemekkel állnak rendelkezésre, ennek köszönhetően a fotel a modern belső térbe is illeszkedik.

Klub fotel, barna, CUBA Klub fotel CUBA

2. Klub fotel

Ez a fotel már az első látásra felismerhető. Robusztus, nehéz, de valójában könnyű felépítésű. A kényelmet a puha kárpitozás, a formázott háttámla és a kartámaszok biztosítják. Okkal kapta a "klub" nevet. Klubokban, játéktermekben és bárokban használják leginkább. Gyakran látjuk irodai és ipari belső terekben, de otthonainkban is megtalálható. Korábban a bőr anyag volt jellemző rá, manapság azonban már az ekobőrt és a szövetet is előszeretettel használják a kárpitozásához.

Fotel, mustár/fekete, HEROLA Fotel HEROLA

3. „Slipper“ típusú fotelek

A slipper fotelek igazából kárpitozott székek, rövid lábakkal és alacsony ülésekkel. Bár általában nem tartalmaz kartámaszt, mégis a rendkívüli kényelem jellemzi. Az ilyen székeket általában kiegészítő székként használják, nem hosszú lustálkodásra vannak tervezve. Az ilyen fotelek bármely helyiségben, különféle célokra használhatók.

Pihenőfotel zsámollyal, barnásszürke, LERATO Pihenőfotel zsámollyal LERATO

4. Relaxációs fotel lábtartóval

A relaxációs fotelekre a magasabb háttámla jellemző, és karfákkal van ellátva, amelyek növelik a kényelem érzetét. A háttámla felső része úgy van kialakítva, hogy alkalmazkodjon az Ön testéhez és támogassa a nyaki gerincét. A szék része a lábtartó is, amelyre a fáradt lábait helyezheti.

Pihenőfotel, szövet csoki, KOMFY Pihenőfotel KOMFY

 

 

5. Állítható pihenőfotel

Már maga a név is arra utal, hogy mi ennek a széknek a legnagyobb előnye. A pozicionáló funkciónak köszönhetően tökéletesen alkalmazkodik az Ön igényeihez. A háttámla állítható, ráadásul több pozíció is rendelkezésre áll. A háttámla mellett az alapot is képes kényelmesebb helyzetbe állítani. Az állítható fotelek luxust idéző, bőrrel vagy ekobőrrel kárpitozott változatokban készülnek, a kínlatban pedig szövetfoteleket is talál különféle funkciókkal.

Masszázsfotel, fekete, ARTUŠ 2 Masszázsfotel ARTUŠ 2

 

6. Masszázsfotelek

Valószínűleg a létező legkényelmesebb fotelek a masszázsfotelek. Enyhítik a fájdalmat és ellazítják a merev izmokat. Nem mindenkinek van ideje vagy pénze arra, hogy rendszeresen ellátogasson egy masszázsszalonba. A masszázsfotelek ezzel szemben egy megfizethető alternatíva. A masszázsfotelek több kiváló funkcióval is büszkélkedhetnek. Pozicionálhatók, masszázs, rezgés és fűtés funkcióval. A foteleken több masszázspont található, amelyek úgy vannak elrendezve, hogy képesek legyenek betölteni a funkciójukat és masszírozzák Önt a nyakán, a hátán, az ágyéki gerincen, valamint a combokon vagy a vádlikon.

Hintafotel, anyag barna/fém, ROGER Hintafotel ROGER

 

7. Hinta fotelek

Talán emlékszik még a hintaszékre a nagymamája szobájából. A hinta fotel az egyik legjobb választás a kikapcsolódáshoz. Ma is kaphatók még a fa szerkezetű "retro" fotelek, de modern, fémszerkezettel ellátott darabok is készülnek.

 

Fotel ágyfunkcióval, világosszürke anyag, OKSIN Fotel ágyfunkcióval OKSIN

8. Szétnyitható fotelek

Fotel vagy heverő? Nem kell közülük választania, a szétnyitható fotelágyak mindkét lehetőséget tartalmazzák. Szükség esetén könnyedén széthúzhatja a fotelt egy nyugágyra vagy akár egy megfelelő méretű heverőre. Néhány fotel képes helyettesíteni egy hétköznapi ágyat is. A fotelágyak része gyakran a párna is. Egy ilyen fotel otthona bármely helyiségében használható.

Pihenőfotel, barna anyag, TAMIA NEW Pihenőfotel TAMIA NEW

9. Pihenőfotel

A pihenőfotel vagy nyugágy ideális egy délutáni szunyókáláshoz. Egy nagyobb méretű fotel, amely lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra és a pihenésre. Hosszú, kényelmesen ráfektetheti a lábait, anélkül, hogy be kellene állítania a lábtartót, vagy a fotelhez kellene húznia egy zsámolyt. A felső rész fejtámlával van felszerelve, ami növeli a kényelem érzetét. Ez a fotel típus Angliából származik, ezért gyakran tartalmazzák a chesterfield stílus elemeit. Ezenkívül a Gregor fotelünket egy Bluetooth hangszóróval is gazdagítottuk.

Pihentető fotel Bluetooth-al, világosszürke/sötét dió, GREGOR Pihentető fotel Bluetooth-tal, GREGOR

10. Dizájnos forgó fotel

Egy fotel, amely rengeteg előnyt rejt magában. Pihentető, kényelmes, magas háttámlával. Ezenkívül forgatható, így lehetővé teszi, hogy lássa, mi történik a helyiségben. A kárpitozás puha és rugalmas, könnyen illeszkedik a testéhez.

Dizájnos forgó fotel, patchwork/fekete, KOMODO Dizájnos forgó fotel KOMODO