10 tény a függő fotelekről, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni

10 tény a függő fotelekről, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni

A függő fotelek az utóbbi években nagyon népszerűvé váltak a lakberendezésben. Modern megjelenésük és kényelmes dizájnjuk sok ember figyelmét felkeltette, azonban a népszerűséggel gyakran kitalált mítoszok és hamis információk járnak. Ebben a blogban bemutatunk 10 tényt, amelyek segítenek eldönteni, hogy melyik függő fotel a legmegfelelőbb az Ön számára.
 

 

1. TÉNY: A függő fotelek biztonságosak. 

Vannak, akik aggódnak a függő fotelek biztonsága miatt, különösen, ha a stabilitásukról van szó. Az igazság azonban az, hogy a legtöbb minőségi függő fotel erős és tartós anyagokból készül. A jól megtervezett függőszékek stabil felépítésűek, a megfelelő rögzítőelemekkel együtt lehetővé teszik a biztonságos használatot.
 

Egy lány teát iszik egy függő fotelben a nappaliban Függő szék, NEUL

 

2. TÉNY: Lakásba és kertbe is illenek

Bár a függő foteleket gyakran a kertekhez, teraszokhoz kötik, legtöbbjük a beltérbe is alkalmas. A függő fotelek modern kialakítása és anyaga lehetővé teszi, hogy valóban bárhol elhelyezhesse őket.

Függő rattan fotel a kertben Kültéri hintaágyak és függőfotelek

 

3. TÉNY: Az olcsóbbaktól a luxus darabokig

A függő fotelek különféle árkategóriákban megvásárolhatók. Áruk a minőségtől, az anyagoktól és a márkától függően változik. Rengeteg megfizethető lehetőség van azonban, amelyek ugyanolyan kényelmet és stílust biztosítanak, mint a drágább társaik. Az ajánlatok megfelelő kiválasztásával és összehasonlításával megtalálhatja az igényeinek megfelelő darabot.
 

Függő fotel állványon átlátszó csomagolással Függő fotel állvánnyal, BUBBLE TYP 3

 

4. TÉNY: A függő fotelek nem mindenki számára alkalmasak

A függő fotelek elsősorban a pihenésre szolgálnak. Például a számítógép előtt töltött hosszú órákhoz alkalmasabbak azok az irodai székek, amelyeket pontosan erre a célra terveztek. A idősebbek számára azt ajánljuk, hogy olyan függő fotelt válasszanak, amely nagy nyílással és fogantyúkkal rendelkezik. Az ilyen kialakítás maximális kényelmet biztosít és megkönnyíti a székből való felállást.

Egy fiatal nő ül egy függő fotelben, kék párnákkal Függő fotel, LUANDA

 

5. TÉNY: A függő fotelben ülni is lehet 

Sokan azt gondolják, hogy a függő fotelek csak relaxációra, pihenésre alkalmasak, mindennapi használatra viszont nem praktikusak. Ennek azonban épp az ellenkezője igaz. A modern függő fotelek tervezésekor elsősorban a kényelmet és a praktikusságot tartják szem előtt. Némelyiknek kihúzható lábtámasza, háttámlája is van, és tartós anyagokból készülnek, amelyek biztosítják a hosszú élettartamot.
 

Fonott függő fotel állványon kék színben Függő szék, LINDO NEW

 

6. TÉNY: Vannak kétszemélyes modellek is

Bár a függő fotelek gyakran az egyéni kikapcsolódáshoz kötődnek, vannak nagyobb változatok is, amelyekben több ember is kényelmesen elfér. A nagyobb ülőrésszel rendelkező függő fotelek ideálisak párok számára. Amennyiben az egész család számára keres megoldást, javasoljuk, hogy válogasson a kerti hintáink közül.
 

Egy lány teát iszik egy függő fotelben a nappaliban Függő dupla fotel, DALVEA NEW

 

7. TÉNY: A függő fotelek kis helyekre is alkalmasak.

A függő fotelek alkalmasak nagy teraszokra és kisebb gyerekszobákba egyaránt. Vannak kompakt és összecsukható függő fotelek is, amelyek alkalmasak kis erkélyekre vagy teraszokra. Némelyikhez nem is kell fém boltív, hiszen egyszerűen felakaszthatja őket a mennyezeti kampóra.
 

Egy nő könyvet olvas egy rattan függő fotelben, szürke párnákkal Függő szék, GABE

 

8. TÉNY: Az összeszereléshez kell egy kis ügyesség

A függő fotelek felszerelése nem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik. Legtöbbjük teljes telepítési csomaggal és részletes utasításokkal érkezik. Egy kis ügyességgel és alapvető eszközökkel saját maga is képes felszerelni egy függőszéket. Ha azonban nem biztos a dolgában, jobb, ha szakember segítségét kéri.
 

Egy nő ül a kertben egy szövet függő fotelen egy fehér kisasztal mellett Függő fotel, OFRAME

 

9. TÉNY: A függő fotelek nagy teherbírásúak

Bármilyen bútor vásárlásakor fontos szempont a teherbírás, különösen akkor, ha valamilyen függő szerkezetről van szó. A függő fotelek esetében a teherbírás változó, de a felnőttek számára készült daraboknál általában 130 kg-os teherbírással számolhatunk. A kétszemélyes fotelek teherbírása 200 kg körül van.
 

Három függő fotel állványon a kertben, a bal oldalon egy szürke, középen egy sárgászöld, jobb oldalon egy kék. Függő fotel, TALISE

 

10. TÉNY: A függő fotelek univerzális esztétikai darabok

Nem igaz, hogy a függő fotelek csak a BOHO vagy az ultramodern belső terekbe illenek. Dizájnok, anyagok és színek széles választéka áll rendelkezésre, amelyek a függő foteleknek köszönhetően még jobban kiemelkednek. Függetlenül attól, hogy a minimalista dizájnt, a rusztikus hangulatot vagy az elegáns stílust részesíti előnyben, biztosan talál olyan függő fotelt, amely tökéletesen illeszkedik a belső térbe.
 

Egy fekete függő fotel állványon fehér párnákkal a kertben, a rattan kerti ülőhely mellett Függőfotel, NOLAN NEW

 

A függő fotel kiválasztásakor fontos, hogy figyelmen kívül hagyja a mítoszokat, és csak a tényekre figyeljen. Így biztosan jó döntést fog hozni. A függő fotelek kényelmes, praktikus és biztonságos bútordarabok, amelyekkel kiegészítheti a pihenősarkát. Függetlenül a preferenciáitól és a rendelkezésre álló helytől, a függő fotelek széles kínálatából válogathat, amelyek tökéletesen illeszkednek az Ön igényeihez és stílusához. Merítsen ihletet, és találja meg a megfelelő függő fotelt.