10 egyedi kiegészítő a kertjébe

10 egyedi kiegészítő a kertjébe

Van, aki megelégszik a gyönyörűen zöldellő pázsittal, mások inkább a betonudvart vagy a burkolattal beborított kertet részesítik előnyben. Sokan azonban már tavasz eleje óta igyekszünk egyedi módon kidíszíteni a kertünket, különféle dekorációkat vásárolunk vagy készítünk. Olyan projektekbe vágunk bele, amelyek a kertben tökéletes kikapcsolódást, vagy éppen ellenkezőleg, maximális szórakozást biztosítanak számunkra. Ma már számos útmutatót találhat, hogyan készítsen egyszerűen és olcsón olyan dekorációkat, amelyek egyedivé varázsolják a kertet.

 

Kihasználta a rendkívül kedvező vásárlási ajánlatokat és már teljes felszereléssel, kerti bútorokkal rendelkezik, mégis úgy érzi, hogy hiányzik valami "különlegesség"? Ebben az esetben bemutatunk néhány egyszerű ötletet, amelyek egyediek, ugyanakkor saját maga is elkészítheti őket:

 

10 egyedi kiegészítő a kertjébe

 

1. Napernyő, amely ellenáll a szélnek

Szükség lesz egy kisebb és egy nagyobb cserépre, egy PVC-csőre, betonra, agyagra, növényekre, és persze egy napernyőre. Fedje le a PVC cső alsó részét ragasztószalaggal. A PVC cső kerületének illeszkednie kell a napernyő lábához. A napernyőt bármikor becsúsztathatja a tartóba, és szükség esetén elrejtheti a napernyőt a garázsban vagy a kerti fészerben. Helyezze a műanyag csövet egy kisebb cserép vagy egy másik meglehetősen nagy cserép közepére. Öntse bele a betont és várja meg, amíg megkeményedik. Helyezze a betonnal teli tartályt egy nagyobb edénybe. Nehéz kerámia vagy kő edényt ajánlunk, amely könnyen bírja az időjárás ingadozásait. Öntsön vízelvezető kavicsot a tartó köré. Most jön az agyag és a növények. Amikor a növények kinőnek, a PVC tartó egyáltalán nem lesz látható. Mindegy, hogy erősebb vagy gyengébb a szél, a napernyő mindig a helyén marad.

 

10 egyedi kiegészítő a kertjébe

 

2. Piramis a kúszónövényekhez

Csavarokkal és ragasztóval rögzítse a fa alapra a kívánt méretű és hosszúságú hasábokat. Alternatív megoldásként rögzítse a fa alapot a hasábokhoz úgy, hogy azok képezzék a piramis lábait. Ezután kezelheti őket nedvesség ellen, amelyet a fa felszívhat a talajból. Használjon tömör léceket a piramis aljának kibéleléséhez. Így egy tárolót kap a kúszónövények ültetésére. Az ún. cserép belsejét takarja le kerti fóliával, nehogy a nedves agyag érintkezzen a fával. Ne felejtse el megtölteni az alját vízelvezető kövekkel. Javasoljuk, hogy alkalmazzon fakezelő terméket az egész szerkezeten. Fokozatosan adjon hozzá léceket a piramis tetejéig, így azok összetartják majd a szerkezetet. A növények így helyet kapnak egy gyönyörű mini kert kialakításához.

 

10 egyedi kiegészítő a kertjébe

 

3. Autópálya a kertben

Első pillantásra bonyolultnak tűnhet, de ennek épp az ellenkezője igaz. A kertben építhet pályát téglából, csempéből, vagy használhat betont is. Attól függ, mennyi ideig tervezi használni. Egyszerű megoldás a fa autópályák és pályák használata, amelyeket kiegészíthet különféle alagutakkal, hidakkal és egyéb kiegészítőkkel. A kreativitásnak nincsenek határai.

 

10 egyedi kiegészítő a kertjébe

 

4. Biztonságos hely a játékhoz

Kisgyermeke van, aki imád a kertben szórakozni? Vagy az egész utca az Ön kertjében találkozik, és most azon gondolkodik, hogyan biztosíthatja a gyerekek biztonságát? A megoldás egyszerű. Csak egy használaton kívüli felfújható medencére van szüksége, amit takaróval és párnákkal tölt meg. Így egy ideális és biztonságos "fészket" készíthet gyermekei számára a játékhoz.
Ha nagyobb medencéje van, helyezzen bele matracot, párnákat és takarókat, így a nyári éjszakákon a gyerekekkel együtt nézheti majd a csillagos eget.

 

10 egyedi kiegészítő a kertjébe

 

5. Székből készült hinta

Miért venné meg, ha maga is elkészítheti? A jól ismert abroncshinták mellett egy régi székből is lehet hintát készíteni. Fűrészelje le egy régi szék lábát, amelyet már régóta nem használ. Fúrjon négy lyukat az ülésbe. Csiszolja le az ülést és fesse be. Vezessen át erős kötelet a lyukakon, és kössön rá stabil csomókat. Kösse a másik végét egy fára, és élvezze a hintázást.

 

10 egyedi kiegészítő a kertjébe

 

6. Pad székekből

Vannak régi székek a garázsban, amelyeknek nincs semmi haszna? Készítsen belőlük eredeti padot a kertbe. Helyezzen több azonos magasságú széket egymás mellé. Helyezzen egy deszkalapot a régi ülésekre. Csiszolja le a deszkát és a székeket, majd fesse le. Egy másik okos megoldás a két egymással szembe fordított szék.

 

10 egyedi kiegészítő a kertjébe

 

7. Ablakkeretek eredeti dekorációként

Ha egy régi ház szomszédságában lakik, amely már néhány éve lakatlan, és nincs, aki vigyázzon rá, akkor a kerti kilátást biztosan elrontják a kopott falak. Tudunk egy hatékony trükköt erre a problémára. Használjon régi ablakkereteket, vagy készítsen újakat, amelyek felületét lecsiszolhatja majd lefestheti. Több szín = több móka. Akassza fel a kereteket a falra, adjon hozzá virágokat, esetleg függönyöket is. Így a kert részét képező épületek falait is könnyedén kidíszítheti.

 

10 egyedi kiegészítő a kertjébe

 

8. Függőleges gyógynövénykert

Ön is azok közé tartozik, akik el sem tudnak képzelni egy étkezést gyógynövények és fűszerek nélkül? Készítse el a saját eredeti fűszerkertjét a kertben, amely nem foglal sok helyet, és mindig kéznél lesz. Nem kell más, mint egy egyszerű fából készült szerkezet, amelyre felfeszítheti a kerti hálót. Rögzítse rá drótokkal a gyógynövényekkel töltött cserepeket.

 

10 egyedi kiegészítő a kertjébe

 

9. Virágcserepekből készült kerti figura

Egy másik egyedi dekoráció, amely mosolyt csal az arcára. Használjon régi vagy új virágcserepeket, amelyeket zsinórral köthet össze a test, a karok és a lábak kialakításához. Helyezzen virágokat a virágcserépbe, amely fejként szolgál majd. Végül tetszés szerint díszítse a figurát. Ebbe a kreatív tevékenységbe a gyerekeket is biztonságosan bevonhatja.

 

10 egyedi kiegészítő a kertjébe

 

10. Egyedi madárházak

Ha kertje tele van fákkal, használja őket a madáretető rögzítéséhez. A házikó formájú madárházak már régóta népszerűek. Használja ki a kreativitását, és alkosson valamit eredetit a madaraknak, amit mindenki irigyelni fog.