Élvezze ki a borszezont

Élvezze ki a borszezont

Már javában tombol a borszezon, ezért, ha Ön is kedveli ezt az isteni italt, akkor minden bizonnyal alig várja már, hogy elfogyasszon egy pohár jó vörösbort. Vagy fehéret? Tokaji, villányi, egri, badacsonyi. Ezek a híres magyar borvidékek borai, amelyek meghódították a világot. Akár a magyar, akár a külföldi borászokat részesíti előnyben, most adunk néhány tippet, hogy a lehető legjobban élvezhesse a borozást. Úgy, hogy egy pohár finom bor még jobban essen. Mi nem hiányozhat a felszerelésből?

Élvezze ki a borszezont

 

Az alap a stílusos felszolgálás

A bor – az istenek itala – még nekünk, halandóknak is nagy örömet okoz. Az öröm annál nagyobb, minél stílusosabb pohárból fogyasztjuk. A kifejezetten borokhoz tervezett poharak kiemelhetik annak kivételes ízét. A szárnak köszönhetően, amelynél megfogjuk a poharat, nem melegítjük fel a kezünkkel a bort. A pohár különleges formája segít „megnyitni” a bor egyedi ízét. Ilyen darabokat is talál a kínálatunkban.

 

Élvezze ki a borszezont

 

Ön is azok közé tartozik, akiknél a bor minden kerti parti vagy grillparti szerves részét képezi? A 4 darabos VERITAS borospohár készlet nagyszerű választás az Ön számára. A poharak vastagabb üvegből készültek, így még egy őrült kerti partin sem könnyű összetörni őket. A színük is előnyt jelent: a VERITAS készletben található összes borospohár más színű, így, ha több vendég érkezik, mindenki tudja majd, hogy melyik pohár az övé. A strukturált felületére szintén öröm ránézni.

 

Élvezze ki a borszezont

 

Inkább a klasszikus stílust kedveli? Akkor értékelni fogja az AVEIRO borospoharak kifinomult megjelenését. Nálunk megtalálja a 6 db-os, átlátszó és füstölt üvegből készült pohárkészletet. 410 ml-es térfogatukkal nem csak a borkóstoláshoz, hanem a vegyes italok felszolgálásához is ideálisak. Valódi műalkotásokról van szól: az AVEIRO borospoharakat kézzel fújják, így minden darab egyedi.

 

Élvezze ki a borszezont

 

Tegye könnyebbé a bor kinyitását és öntését

Természetesen dugóhúzó nélkül is ki lehet nyitni egy borosüveget – a hüvelykujjával vagy egy kanállal belenyomja a dugót, esetleg egy cipőbe helyezi az üveget, és finoman a falhoz üti, hogy fokozatosan kicsússzon. Az internet tele van ilyen videókkal. De miért fosztaná meg magát attól a gyönyörű rituálétól, amely a jó borral együtt jár? A várva várt hang, amikor a bornyitóval kihúzzuk a dugót, valódi öröm a fülnek.

E-shopunkban megtalálja az elektromos SAKARO bornyitót LED világítással. A segítségével gyorsan, könnyedén és gyenge fényviszonyok között is képes kinyitni egy üveg bort. Az elektromos bornyitóhoz fólia- vagy dugóvágó is tartozik.

Ha van borász a háznál, garantáltan örömet okoz neki a SAKARO bornyitó sommelier készlet. Mit talál benne? A fent említett bornyitónak van a legfontosabb szerepe, azonban a tálalás és a bor élvezetét méginkább fokozza a levegőztető. Hogyan működik? A bor öntésekor lelassítja az ital folyását, ennek köszönhetően oxigénnel telítődik, így érezhetőbbek lesznek az egyedi ízei. Tartalmaz továbbá egy vákuumdugót, amely segítségével a bor megőrzi természetes aromáját és ízét, valamint egy állványt a teljes készlethez.

 

Élvezze ki a borszezont

 

Hogyan tároljuk a bort?

A bor tárolásának elvei viszonylag egyszerűek. Csak kövesse őket, és az isteni ital íze még finomabb lesz. Mire kell odafigyelni? A palackokat fekve kell tárolni, és a legjobb sötétben. Ha nincs erre lehetősége, legalább óvja őket a közvetlen napfénytől, valamint alacsonyabb és állandó hőmérsékletre is szükségük van – ideális esetben egy kamrában, pincében tárolja. A gyakori és hirtelen hőmérséklet-változások „megtörhetik” a bort – egyszerűen nem lesz jó íze.

Egy nagyszerű segítőtárs, amely a bor igényeit tartja szem előtt, a 18 palackhoz kialakított SERGEL állványunk. A felső lap megvédi a bort a fénytől, és remek alapul szolgálhat egy cserepes növény számára. Rendszeresen szervez otthon borkóstolókat? Akkor nem hiányozhat a palacktartóval ellátott DILIA tálalókocsi sem az otthonából. Elfér benne 12 gyönyörű borosüveg. Stílusos módja a harapnivalók és kiválasztott borok felszolgálásának. Ezúttal melyik fajtát választják majd vendégei?

Szeretné még jobban élvezni a bor nyitásának, felszolgálásának és élvezetének rituáléját? A kondela.hu oldalon mindent megtalál, amire szüksége van, beleértve a bortartó állványokat is.